Powered By Blogger

diumenge, 22 de setembre del 2013

Caracas desde el carro - ISBN 9802531812


























Dimarts 17 de setembre - Passejo per Sarrià, fa anys hi havia treballat, antics clients em reconeixen, em saluden. Fotografio alguns indrets, botigues, rètols, llocs abandonats (veure Sarrià - Barcelona) Durant hores camino a l'atzar, a la manera d'un flâneur aplicat.

Abandono el barri. A les 17:08 hores, al carrer de Canet, a terra davant un portal hi trobo un grapat de llibres, algú els ha llençat. Trio i remeno, en prenc un de fotografia, hi ha gent esperant, marxo, no vull acaparar.

A casa fullejo el llibre triat Caracas desde el carro. El tema: la ciutat de Caracas. La manera: fotos preses des d'un cotxe (carro) La tesi: Caracas ciutat inhòspita pels vianants. El fotògraf: Ricardo Jiménez.

Consulto Abebooks, Amazon i altres webs especialitzades. El llibre hi apareix referenciat, però no esta disponible en cap d'aquests llocs. En principi és un llibre impossible obtenir. Consulto El fotolibro latinoamericano de Horacio Fernández, una cuidada bibliografia. Hi figura Caracas desde el carro, li dedica dues pàgines.

Torno a fullejar el llibre, conté 36 fotos en blanc i negre, observo que tres pàgines, les 49, 53 i 57 estan en blanc, pel disseny del llibre és pot deduir que és una errata. ¿Tot el tiratge va tenir la mateixa sort? Possiblement si. Possiblement aquesta errata va ser advertida, possiblement és va retirar de mercat tota la tirada. Possiblement mai més s'ha reeditat. Possiblement sóc un dels pocs que té el llibre.


Ricardo Jiménez.- Caracas desde el carro.- Fotografía Ricardo Jiménez.- Diseño Dieter Grossberg.- Texto Ocar Garaycochea.- Caracas: Fundarte, 1993. 210 x 215 mm, 124 páginas.- 39 (sic) fotografias blanco/negro, tapa blanda ilustrada.- ISBN 980 253 181 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada