Powered By Blogger

dimarts, 7 de juny del 2016

Celler Santa Maria - Sant Cugat
















Sant Cugat, 17 de juny 2016 - A finals de maig passat el Celler Santa Maria va plegar. El negoci va començar el 1949 quan Manuel Gómez va obrir un local al carrer de Santa Maria dedicat a la venda de vins a granel. El 1992 pren el relleu el seu fill Josep que dona una nova orientació al negoci. Comença a tenir una selecció de vins embotellats i s'inaugura un petit restaurant. Al principi servien esmorzars, dinars i sopars. Més endavant obren només els vespres oferint una carta de torrades, embotits, formatges i amanides.

El 1998 en Josep endega el projecte d'elaborar vins propis. Tria el Priorat, a la Morera del Montsant, el Barranc de la Bruixa (m'agrada el nom) per plantar les vinyes. El 2004 obté la primera anyada. Aviat els vins Maius, la marca, tenen èxit. El 2014 a Hong Kong guanya un premi important en un concurs de tast de vins a cegues. Als mercats asiàtics comencen a ser coneguts i apreciats. La feina s'acumula, cal prendre una decisió. En Josep i la Teresa volen tirar endavant el negoci de la producció de vi, requereix un dedicació gairebé exclusiva i decideixen tancar el Celler Santa Maria.

Potser no vaig ser el millor client ni el més fidel, però dono fe que el tracte que vaig rebre va ser proper, cordial i amable, us trobaré a faltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada