Powered By Blogger

divendres, 10 de març del 2017

Joan Vives: La Història del Piano a El Musical






















Ahir Joan Vives, músic, professor, divulgador musical i locutor-redactor de Catalunya Música, entre altres coses, va cloure el cicle de xerrades dedicades a la història del piano. Les sessions, cada any un tema diferent, són una tradició que  El Musical, l'Escola de Música de Bellaterra manté  de fa vint anys.

Al programa d'enguany hi podem llegir:

"El piano ha estat un testimoni d'excepció de la evolució de la història de la música. Parlar del seu paper en el temps ens permet, per tant, conèixer i sovint entendre algunes de les claus que han marcat els gustos i les modes estètiques i interpretatives de la música de totes les èpoques.

Parlem del Piano és un cicle de quatre xerrades amb un caràcter essencialment divulgatiu, pensades per a persones sense coneixements musicals però que estimen i gaudeixen de la música, on anirem fent una de les moltes possibles rutes per l'evolució de la música occidental, la que ens marca la presència i la influència transcendental del piano tant entre els compositors com en la interpretació"

L'estil Vives, viu, directe, divertit i a la vegada documentat i rigorós, en algun moment teatral, ha marcat el ritme de les xerrades. És diu que en Vives té un doble, jo crec que un triple, que explicaria el seu do de la ubiqüitat. Fins l'any que ve Joan !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada