Powered By Blogger

dijous, 1 de febrer del 2018

Il Giardinetto di Gràcia

Il Giardinetto di Gràcia - Sant Lluís,  37 - Barcelona



























Mai havia entrat al Giardinetto di Gràcia, segurament que va començar com un restaurat típic italià per acabar com un menú del dia (14,50 euros). Avui estava força animat, un grup de senyores que es troben els dijous, families, parelles, i algun solitari com un servidor. El servei, amable  i ètnicament divers, va per feina. 

Ha estat impossible no mirar el cartell, el tenia al davant, de Raky, detergente concentrado. El recordo de nano, estem parlant de finals dels cinquanta i principis dels seixanta. Als colmados (corrector, en dèiem colmados), a les drogueries (lloc on venien entre altres coses productes de neteja, no heroïna) el tenien al costat del Norit i  els Tintes Iberia.

Avui l'autor del cartell l'haurien afusellat. Una noia, una dona, es belluga alegrement entre la pica de rentar els plats (a mà) i el lavabo del quarto de bany, contenta de tenir el Raky, que serveix per a tot. El mini davantal, perquè crec que es un davantal, s'arrapa damunt un faldilla acampanada, i ajustada, molt ajustada, a la cintura de vespa. Queda clar que la noia, la mestressa de casa, es triplica gràcies als poders màgics del Raky. Es feliç de poder mostrar la seva versatilitat.

Ara ni el Raky ni les noies amb cintura de vespa existeixen. Les noies modernes, contemporànies, actuals, prefereixen lluir texans esparracats i botes de pam i mig. Jo, baix de mena i modernet de merda també en porto de pantalons estripats, però no és el mateix. Les noies modernes només parlen amb el mòbil o la mascota. Les noies actuals fumen i aspiren per un món més ecològic i natural.  Les noies contemporànies no saben que és el Raky, ni falta que els fa. Els senyors baixets com jo els agrada mirar les noies modernes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada