Powered By Blogger

dissabte, 3 de febrer del 2018

Performance de l'artista Eulàlia Rovira al claustre del monestir de Sant Cugat

L'artista visual Eulàlia Rovira presenta al claustre del monestir de Sant Cugat Un cos exaltat governa una ment residual, un activitat a l'entorn de l'exposició El 85% de la matèria comissariada per Caterina Almirall que es pot visitar al Centre d'art Maristany de Sant Cugat.

La performance ha consistit en la lectura de texts de la mateixa Eulàlia. L'excusa, el fil conductor, ha estat una tomba funerària decapitada que es troba al mateix claustre i el "Préssec alquímic" trobat també al claustre durant unes obres de restauració el 1972. Dreta, estirada, enlairada, l'Eulàlia ha convertit el text en un relat subtil, oníric, no exempt d'ironia.  

Un dels  trets definidors de les performance o actuació artística és l'ara i aquí, una acció única i irrepetible on el temps i l'espai acoten el seu sentit, allò que s'esvaeix. A diferencia d'altres performers l'acció de l'Eulàlia es basa en el text. Text d'una carrega poètica i qualitat literària remarcables que cal publicar urgentment. 









El "Préssec alquímic" esta dipositat al Museu d'Arqueolgia de Catalunya. Durant l'exposició el podem veure al centre d'Art Maristany de Sant Cugat






















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada